Дентални импланти: Как да намерите най-добрата цена и качество?

В тази статия ще разберете, какво да вземете в предвид, когато търсите лечение с дентални импланти и как да намерите добър зъболекар, който ще ги постави безопасно и качествено на най-добрата цена. Всеки съвременен човек е запознат, че зъбните импланти са най-добрият и дългосрочен избор за заместване на липсващ зъб. Зъбните импланти служат за поддържане на зъбна коронка, мост или цели зъбни протези. Той представлява винт от титаниева сплав, която функция е да замести корена на естествения зъб. Избира се титаниева сплав, защото всички изследвания показват, че тя е напълно съвместима с човешкото тяло. Лечението с дентален имплант се състои в поставянето на имплант, разкриването му при етап, когато импланта е вече интегриран в костта, поставяне на абатмънт и най-накрая протезиране с „мост или коронка“. В сравнение с мостовете, които предлагат подобно решение, при зъбните импланти не се налага да се унищожават съседни здрави зъби.

зъбни импланти

Колко време издържат денталните импланти и имат ли гаранция?

Зъбните импланти могат да бъдат използвани много дълго време, ако са поставени правилно и са добре поддържани. В нашата дентална клиника сме намерили решение на този въпрос, като работим с най-добрите и доказани американски дентални импланти.

Стабилността на зъбния имплант зависи от безпроблемното му интегриране към костта. Натоварването на зъбния импланта по време на интеграцията може да доведе до движение, което увеличава вероятността за отхвърлянето на импланта в последствие. Това е причината, поради която се изчаква между 4-6 месеца за да завърши интеграцията. На следващ етап имплантите могат да бъдат „натоварени“ с коронки или мостови конструкции.

дентални импланти: как да намерите най-добрата цена и качество?

 

Протетичната част изисква еднакво количество технически и хирургичен опит от страна на зъболекаря (оралния хирург), особено когато трябва да се възстановят множество зъби. Това е причината поради която е нужно да направите много добър избор на стоматолог(орален хирург), на който да се доверите при поставяне на имплантите и последващото протезиране. Освен вида на импланта и поставянето му е изключително важно последващата грижа за него, която зависи изключително много от пациента. За наше щастие отчитаме, че все поече от нашите пациенти разбират най-важното, че е приоритет да се грижим за здравето си. Според научните изследвания успехът на имплантното лечение варира от 96% до 98%.

Цена на денталните имплантите

„Цената“ на денталните импланти е различна според това колко броя ще се поставят, сложността на денталната манипулация, вида и производителя. Тук трябва да се има в предвид, че цената за поставянето на стоматологичните импланти може да зависи от опита и уменията на оралния хирург и местоположението на стоматологичната клиниката. В България, цените на зъбните импланти са достъпни, а имплантите и услугите качествени. Цената на зъбните импланти в България са с 68% по-ниски от тези в Обединеното кралство . Например, цената на зъбен имплант в България е около $655, докато същата процедура може да струва около $3,000 и $1,500 в САЩ и Обединеното кралство съответно.

Денталните имплантите предотвратяват загубата на кост

Много важен факт е, че денталните импланти предотвратяват загубата на кост, която настъпва след изваждането на зъб. Когато загубите зъб, челюстната кост в тази зона спира да получава стимул от дъвченето и говоренето. Това води до намаляване на костната плътност и обем, което може да промени формата на лицето и да доведе до проблеми с другите зъби. Имплантите решават този проблем, като заемат мястото на зъбния корен и въздействат на костта. Така те стимулират костното образуване и запазват костната структура. Много проучвания са показали, че зъбните импланти намаляват скоростта на костната резорбция (разграждане) и помагат за запазването на алвеоларния гребен, който е частта от костта.

Подобрете качеството си на живот.

Искате ли качествение дентални импланти на добри цени, които да бъдат поставени от опитен зъболекар?

За контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0877 886 816, както и по Viber / WhatsApp.

зъболекар варна

Comments are closed.