Ботокс

Дентален център д-р Бонева работи само с най-добрите продукти и предлага най-добрите цени за поставяне на ботокс във Варна.

всеки път, когато извършваме някакви движения с лицето си, нервите изпращат импулси към мускулите, които ги карат да се съкращават и отпускат, което ни позволява и да правим различните видове мимики. Поставянето на ботокс блокира предаването на нервните импулси към мускула, водейки до неговата трайна релаксация – т.е без да се съкращава. Така се предотвратява и образуването на гънки. Именно поради тази причина ботокс е ефективен в премахването на бръчки, образувани от движението на мускулите, но не и такива, които са резултат от отпускане на кожата. Може да се каже, че ботокс спира образуването на бръчки и предпазва от появата на нови. Логиката е, че колкото по-малко мимики извършваме с лицето си, толкова по-гладко ще се запази то.
Процедурата се извършва под упойка (анестезиращо кремче) и отнема около 20 до 30 мин.

Ботулиновият токсин се инжектира повърхностно в желаната област на лицето, като така предизвиква парализа на определни мимически мускули. Синтезира се от бактерията Clostridium botulinum, която естествено се среща в природата.
Ботоксът може да се използва при наличие на мимически бръчки (по челото, между веждите, около очите, в областта на горната устна, брадичката и около носа), бръчки в областта на шията и деколтето, браулифтинг – повдигане на веждите като се увеличава разстоянието между клепача и веждата.

Най-добри резултати се наблюдават при поставяне на ботокс

– между веждите – „гневни бръчки“;
– отстрани на очите – бръчки тип „пачи крак“;
– в областта на челото.

Аз обезболявам учатъка с анестетичен крем за да се избегне всякакъв дискомфорт за пациента. Мястото се дезинфекцира и с помощта на много тънка игла се инжектира ботулинов токсин в малки количества на определените места. По време на манипулацията се усеща леко боцкане – тъй като иглата е съвсем малка и тънка, причиненият дискомфорт е минимален. Възстановителен период няма и е възможно да се върнете към нормалното си ежедневие веднага след процедурата.

Опасен ли е ботоксът за здравето?

Не. При правилното приложение от медицинско лице рисковете са сведени до минимум. Доверявайте се само на медицински лица – в никакъв случай не препоръчваме извършването на процедурата от случайни лица. Инжектирането на ботокс трябва да се извършва само и единствено от лекари.

Ботокса е на челно място от години като най-разпространената нехирургична естетична процедура. Няма точно определена възраст на която трябва да започнете да поставяте ботокс, но през последните години естетичната медицина работи много за срещу на т.нар ”aging” като създава цяло ново течение в медицината “pre-aging”, насочено най-вече към младите хора с цел превенция на остаряването не само на кожата, но и на организма като цяло. В този ред на мисли ботоксът си остава една от най-ефективните процедури за превенция на бръчките, особено при млади пациенти със засилена мимика.

Comments are closed.