Ботокс

Дентален център д-р Бонева работи само с най-качествениете и доказани продукти и предлага най-добрите цени за поставяне на ботокс във Варна.

Всеки път, когато извършваме някакви движения с лицето си, нервите изпращат импулси към мускулите, които ги карат да се съкращават и отпускат, което ни позволява и да правим различните видове мимики. Поставянето на ботокс блокира предаването на нервните импулси към мускула, водейки до неговата трайна релаксация – т.е без да се съкращава. Така се предотвратява и образуването на гънки. Именно поради тази причина ботокс е ефективен в премахването на бръчки, образувани от движението на мускулите, но не и такива, които са резултат от отпускане на кожата. Може да се каже, че ботокс спира образуването на бръчки и предпазва от появата на нови. Логиката е, че колкото по-малко мимики извършваме с лицето си, толкова по-гладко ще се запази то.
Процедурата се извършва под упойка (анестезиращо кремче) и отнема около 20 до 30 мин.

Ботулиновият токсин се инжектира повърхностно в желаната област на лицето, като така предизвиква парализа на определни мимически мускули. Синтезира се от бактерията Clostridium botulinum, която естествено се среща в природата.
Ботоксът може да се използва при наличие на мимически бръчки (по челото, между веждите, около очите, в областта на горната устна, брадичката и около носа), бръчки в областта на шията и деколтето, браулифтинг – повдигане на веждите като се увеличава разстоянието между клепача и веждата.

Най-добри резултати се наблюдават при поставяне на ботокс

– между веждите – „гневни бръчки“;
– отстрани на очите – бръчки тип „пачи крак“;
– в областта на челото.

Аз обезболявам учатъка с анестетичен крем за да се избегне всякакъв дискомфорт за пациента. Мястото се дезинфекцира и с помощта на много тънка игла се инжектира ботулинов токсин в малки количества на определените места. По време на манипулацията се усеща леко боцкане – тъй като иглата е съвсем малка и тънка, причиненият дискомфорт е минимален. Възстановителен период няма и е възможно да се върнете към нормалното си ежедневие веднага след процедурата.

Опасен ли е ботоксът за здравето?

Не. При правилното приложение от медицинско лице рисковете са сведени до минимум. Доверявайте се само на медицински лица – в никакъв случай не препоръчваме извършването на процедурата от случайни лица. Инжектирането на ботокс трябва да се извършва само и единствено от лекари.

Ботокса е на челно място от години като най-разпространената нехирургична естетична процедура. Няма точно определена възраст на която трябва да започнете да поставяте ботокс, но през последните години естетичната медицина работи много за срещу на т.нар ”anti-aging” като създава цяло ново течение в медицината “pre-aging”, насочено най-вече към младите хора с цел превенция на остаряването не само на кожата, но и на организма като цяло. В този ред на мисли ботоксът си остава една от най-ефективните процедури за превенция на бръчките, особено при млади пациенти със засилена мимика.

Дентален център д-р Бонева

Comments are closed.