Почистване на зъбен камък

Заболявания на зъбите и венците, причинени от лоша хигиена на зъбите: Основната причина за заболявания на зъбите и венците е лошата лична орална хигиена. Заболяванията, причинени от лоша орална хигиена, могат да бъдат предотвратени чрез редовно посещение на зъболекар за профилактичен преглед и професионално почистване на зъбния камък, като стоматолога не само извършва това, но и предлага необходимата информация и средства за правилна грижа за зъбите у дома. Зъбния камък е една от най-честите причини за възпаление на венците, преждевременен кариес, пародонтит (по-известен като пародонтоза) и ранна загуба на зъби, така че трябва да се отстранява навреме.

Погледнете колажа. Какво мислите?

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗЪБЕН КАМЪК (ПЗК)

Какво представлява? Вашият стоматолог почиства минерализираната плака с помощта на ултразвуков скалер и необходимите ръчни инструменти. Всички повърхности на зъбите и пломбите се полират с паста. Меката и пигментирана плака се отстранява чрез въздушна абразия(Air-Flow) с калциев карбонат на прах със свеж плодов вкус.

Кога се препоръчва дентална хигиена? Професионално почистване на зъбен камък се извършва на всеки шест месеца. Пациентите, които носят брекети, трябва да използват професионални процедури за орална хигиена на всеки 4 месеца или според препоръките на вашият стоматолог.

Съветваме ви да прочете още за оралното здраве „тук“

В заключение, редовното посещение на зъболекар за профилактичен преглед и ПЗК определят, как ще изглеждат зъбите Ви.

С уважение,

„д-р Бонева“

Comments are closed.